Håndboldefterskole – tag håndbold som profilfag på Skyum

Vil du gerne udvikle dig som håndboldspiller og menneske, samt få et år med store oplevelser? – så bør du kigge forbi Skyum håndboldefterskole!
Læs og se herunder hvorfor et år med efterskole håndbold på Skyum Idrætsefterskole er et attraktivt sted som håndboldspiller.

Pigehåndbold:

Hør Janne fra årgang 19/20 fortælle om pigehåndbolden på Skyum i en 360 graders videoen nedenfor.

Drengehåndbold:

Hør Viktor fra årgang 19/20 fortælle om drengehåndbolden på Skyum i en 360 graders videoen nedenfor.

Hvad er håndbold på Skyum Idrætsefterskole?

Håndboldefterskole med træning for alle – på alle niveauer
På profilfaget er mange niveauer repræsenteret, hvilket giver mulighed for at ramme et niveau alle kan være med på. På profilfaget kan vi både dele træningerne op ud fra hvilke positioner eleverne spiller eller hvilket niveau eleverne er på. Fokus kan veksle fra alt imellem individuel teknisk træning til taktisk forståelse.

Fysisk træning i topmoderne styrkefaciliteter
Håndbold er en kontaktsport, hvor fysikken spiller en afgørende rolle. På profilfaget bliver den fysiske træning højt prioriteret. På håndboldlinjen er man minimum én gang ugentligt i styrkecentret, hvor der er superviseret styrke med udgangspunkt i tilpassede styrketræningsprogrammer. Derudover vægtes skadesforebyggende træning og løbetræning også højt som en fast bestanddel af profilfaget.

Klubsamarbejde på højt niveau
Skyum Idrætsefterskole tilbyder i samarbejde med HF Mors et klubsamarbejde på drengesiden og med Thy Håndbold på pigesiden, der giver eleverne en ekstra mulighed for at dygtiggøre sig indenfor efterskole håndbold. Gennem klubsamarbejdet tilbydes kvalificerede træninger og kampe i klubfællesskabet HF Mors/Skyum eller Thy Håndbold/Skyum. I tillæg går profilfagslærerne igen i klubtræningerne. Det betyder, at profilfagstræningerne bliver tilpasset klubtræningerne, lige såvel som at den enkeltes udvikling bliver fulgt nøje.

Kampe, stævner og turneringer for alle
På Skyum deltager vi i turneringer arrangeret af Jydsk Håndbold Forbund, hvor vi ofte har hold repræsenteret i alle rækker.  Det gør at man altid vil kunne blive matchet på det niveau, som passer til den enkelte. Vi spiller i løbet af et skoleår ca. 20 kampe pr hold i JHF regi.
Derudover deltager vi også i stævner arrangeret af efterskoler og DGI. I starten af foråret deltager vi i Nordjyske Mesterskaber for efterskoler, der er adgangsgivende til DM for efterskoler senere på foråret.

Klubsamarbejde
Når man går på håndbold efterskole på Skyum, kan man også træne og spille kampe i vores to samarbejdsklubber.
Hos drengene er det HF Mors og pigerne Thy Håndbold
Kontakt skolen for at høre nærmere om dette spændende tilbud.

Ugeskema

Herunder kan man finde et eksempel på et skema for henholdsvis piger og drenge