Mød lærerne » Skyum Idrætsefterskole
kontoret@skyum.dk + 45 97 93 68 88
Anders Klitgaard
Matematik, Fysik/kemi
E-sport

Anders er læreruddannet og underviser i Matematik og Fysik/kemi – derudover kan eleverne søge teknisk hjælp til computere.
Udover det naturvidenskabelige og tekniske, har Anders en stor interesse indenfor eSport og været rejseleder i en årrække.

Rune Lanng
Håndbold
Valgfag og tilsyn

Rune er uddannet idrætsprofillærer og har over 10 års erfaring som ungdomstræner i håndbold, senest 4 sæsoner i Aalborg Håndbold. Rune underviser på efterskolen i håndbold profilfag og valgfag. Derudover er han tilknyttet drengeafdelingen i samarbejdsklubben HF Mors, og står dermed for håndbolddrengenes kobling i mellem klub og efterskole.

Jacob Hessellund
Håndbold
Valgfag og tilsyn

Jacob er en rigtig håndboldnørd. Han underviser i profilfag og valgfag håndbold samt styrketræning. Han er igang med divisionstræneruddannelsen i håndbold. Han er træner for HF Mors/Skyum U16. Derudover er han faktisk også ligaspiller for Mors-Thy Håndbold – og har tidligere spillet Champions League for Aalborg Håndbold. Men fortvivl ej, Jacob er ikke kun optaget af håndbold. Han er lige så optaget af, at alle områder udenom sporten fungerer for eleverne.

Thomas Thorsen
Fodbold
Profilfag og valgfag

Er T+ træner i Thisted FC med fokus på U12-U17. Derudover har han også eliteklasserne på Østre Skole til fodboldtræning 2 gange om ugen. Han har UEFA A-licens. Han underviser i fodbold profilfag og valgfag.

Svend Hagelskjær
Forstander
Fortælletime, morgensang

Svend har 25 års erfaring med efterskoleverdenen, først som lærer og senere som forstander. Svend har dyrket gymnastik hele sit liv og har samtidig stor interesse for andre sportsgrene, bl.a. fodbold og golf. Svend har fortælletimer og morgensang.

Poul Hegaard Hansen
Viceforstander,
Pædagogisk og administrativ ledelse

Poul arbejder bl.a. med administration og ledelse. Er uddannet socialpædagog og har arbejdet som leder i det offentlige i 14 år. Tidligere boldspiller og gymnast/træner på forskellige børne -og konkurrencehold.
Både tidligere elev og lærer fra Skyum. Ansat siden 2017.

Alberthe Sparvath Kristensen
Fællesgymnastik, Rytme, Dans, Smidighed, Folkedans

Alberthe er med ind over alt gymnastik og dans, både i profil- og valgfag. Hun har begge ben plantet solidt i gymnastikken, og hun har suppleret hendes erfaring med en 1-årig danseuddannelse i KBH og Hollywood. Alberthe er helt ny i efterskoleverdenen, men har mange års undervisningserfaring fra junior- og ynglinge-hold.

Karsten Obel Kattenhøj
Spring, Styrke, Teamgym, Folkedans, Matematik

Karsten er uddannet lærer og underviser bl.a. i profilfag spring, teamgym, styrketræning og matematik. Han har tidligere undervisningserfaring både fra efterskoler og som gymnastik træner.
Selv er han aktiv gymnast med erfaring både fra Rep-hold og redskabsgymnastikken.

Nicole Willette Pedersen
Dansk,
Engelsk

Nicole er ny i efterskoleverdenen, men med masser af undervisningserfaring fra blandt andet Sjørring skole. På Skyum underviser Nicole i dansk og engelsk. Desuden er Nicole kontaktlærer.

Preben Dahlgaard
Dansk,
Tysk

Preben må betegnes som erfaren efterskolelærer. Uddannet dansk- og tysklærer først i 80’erne og kommer senest fra Levring efterskole. Med sin brede erfaring også fra andre skole- og ledelsesformer glæder han sig hvert år til mødet med et nyt elevhold. Ikke mindst er han meget optaget af relationsarbejde, hvor den enkelte elev skal kunne se sig selv være en del af et større fællesskab.

Dirch Eng
Gymnastik,
Engelsk

Dirch er importeret fra Sjælland og uddannet lærer. Dirch har mere end 10 års erfaring som gymnastiktræner ude i foreningslivet og underviser her på stedet i en masse gymnastik og engelsk. Udover gymnastikken har Dirch også et stort hjerte for eSport.

Martin Moss Hansen
Fodbold drenge,
Dansk

Udover at være ansat på Skyum er Martin også talentchef i vores samarbejdsklub Thisted FC. Martin har UEFA’s A-licens og har hovedansvaret for drengefodbolden på Skyum. Martin er også læreruddannet og underviser i dansk.

Martin Kanstrup
Fællessang, guitar
Skoleband og kor

Martin er en musikalsk alt-mulig-mand. Han spiller på alle almindelige instrumenter og har stor erfaring som underviser. Martin er frontmand i bandet Like 2 Dance.

Susanne Høi
Dansk,
Engelsk

Susanne er uddannet lærer og har mange års erfaring fra både folkeskole og ungdomsskole. På Skyum underviser Susanne i dansk og engelsk og er desuden tillidsrepræsentant for samtlige medarbejdere.

Iben L. Thomsen
Smidighed, tysk, dansk, vagt og kontakt lærer

Iben underviser Iben i dansk og tysk. Hun har flere års erfaring som både efterskolelærer og gymnastiktræner.

Desuden er hun gammel Skyum-elev.

Roan Mark
Håndbold
matematik

Roan er uddannet lærer og har været i efterskoleverdenen i mange år. Han har været håndboldtræner siden 2001 og er en del af håndboldlærerteamet på Skyum. Han underviser også i matematik, volleyball og er konktaktlærer.

Allan Pedersen
Spring, gymnastik drenge,
TeamGym

Allan har mange års erfaring som gymnastiktræner på efterskoler. Han har tidligere været træner i Gjellerup Sdr. og han er stifter af Powertumbling i Holstebro, som har fostret mange danmarksmestre – her var han cheftræner indtil 2005.

Jacob W. Jensen
Fodbold
Tilsyn

Jacob er hovedansvarlig for pigefodbolden på Skyum. Han er ansat som træner i vores samarbejdsklub FC Thy piger og har UEFA’s A-licens. Dermed har han optimale betingelser for at give pigerne en topkvalificeret træning.

Henning Larsen
Matematik, fysik/kemi,
medie

Henning underviser i matematik 10+ og fysik/kemi – derudover er han lidt af en teknisk begavelse, der ofte hjælper elever med deres computere og med at filme og klippe videoer. Han er super god til at fortælle historier og trylle.

Mette Smidt Dissing
Gymnastik piger, moderne rytmisk, krea, matematik, folkedans

Mette underviser i alt der har med rytmisk gymanstik og dans at gøre. Hun har stor erfaring fra efterskoleverdenen og har derudover også været træner på utallige rytmehold, gennem sine mange år i gymnastikkens verden. Mette underviser også i matematik og i krea.

Laura Bauer
Tysk
håndbold

Laura er nyuddannet lærer og underviser i tysk og håndbold. Desuden er Laura kontaktlærer.

Sickan Stilling
Dansk,
engelsk, løb

Sickan er uddannet lærer og har været ansat på Skyum siden 2008. Hun underviser i badminton valgfag, løb, styrketræning for piger, samt dansk og engelsk.