Mød lærerne » Skyum Idrætsefterskole
kontoret@skyum.dk + 45 97 93 68 88

På Skyum har vi 21 dygtige, unge og energiske lærere, samt en professionel og engageret ledelse, der glæder sig til at møde dig.

Hver især har vi en masse at give dig – både fagligt og menneskeligt. Nogle af lærerne er nyuddannede, andre har mere erfaring, men tilsammen udgør vi et stærkt team – et team, som synes det er sjovt og udfordrende at arbejde sammen med unge i 10. klasse.

Thomas Thorsen
Fodbold
Profilfag og valgfag

Er T+ træner i Thisted FC med fokus på U12-U17. Derudover har han også eliteklasserne på Østre Skole til fodboldtræning 2 gange om ugen. Han har UEFA A-licens. Han underviser i fodbold profilfag og valgfag.

Svend
Forstander
Fortælletime, morgensang

Svend har 25 års erfaring med efterskoleverdenen, først som lærer og senere som forstander. Svend har dyrket gymnastik hele sit liv og har samtidig stor interesse for andre sportsgrene, bl.a. fodbold og golf. Svend har fortælletimer og morgensang.

Poul
Viceforstander,
Pædagogisk og administrativ ledelse

Poul arbejder bl.a. med administration og ledelse. Er uddannet socialpædagog og har arbejdet som leder i det offentlige i 14 år. Tidligere boldspiller og gymnast/træner på forskellige børne -og konkurrencehold.
Både tidligere elev og lærer fra Skyum. Ansat siden 2017.

Alberthe
Fællesgymnastik, Rytme, Dans, Smidighed, Folkedans

Alberthe er med ind over alt gymnastik og dans, både i profil- og valgfag. Hun har begge ben plantet solidt i gymnastikken, og hun har suppleret hendes erfaring med en 1-årig danseuddannelse i KBH og Hollywood. Alberthe er helt ny i efterskoleverdenen, men har mange års undervisningserfaring fra junior og ynglinge hold.
Alberthe er barselsvikar for Iben.

Karsten
Spring, Styrke, Teamgym, Folkedans, Matematik

Karsten er uddannet lærer og underviser bl.a. i profilfag spring, teamgym, styrketræning og matematik. Han har tidligere undervisningserfaring både fra efterskoler og som gymnastik træner.
Selv er han aktiv gymnast med erfaring både fra Rep-hold og redskabsgymnastikken.

Janni
Dansk,
Engelsk

Janni er ny i efterskoleverdenen, men med masser af undervisningserfaring fra blandt andet Handelsskolen i Nykøbing, hvor hun har været de sidste 10 år; og før det i folkeskolen. Janni er uddannet AKT-lærer og har også været elevcoach. På Skyum underviser Janni i dansk og engelsk. Hun er meget optaget af anderledes læringsmetoder og arbejder med såvel Cooperative learning og Flipped learning. Derudover betyder arbejdet med den gode relation meget i hendes mindset ift. Lærerjobbet.

Preben
Dansk,
Tysk

Preben må betegnes som erfaren efterskolelærer. Uddannet dansk- og tysklærer først i 80’erne og kommer senest fra Levring efterskole. Med sin brede erfaring også fra andre skole- og ledelsesformer glæder han sig hvert år til mødet med et nyt elevhold. Ikke mindst er han meget optaget af relationsarbejde, hvor den enkelte elev skal kunne se sig selv være en del af et større fællesskab.

Dirch
Gymnastik,
Engelsk

Dirch er importeret fra Sjælland og uddannet lærer. Dirch har mere end 10 års erfaring som gymnastiktræner ude i foreningslivet og underviser her på stedet i en masse gymnastik og engelsk. Udover gymnastikken har Dirch også et stort hjerte for eSport.

Martin Moss Hansen
Fodbold drenge,
Dansk

Udover at være ansat på Skyum er Martin også talentchef i vores samarbejdsklub Thisted FC. Martin har UEFA’s A-licens og har hovedansvaret for drengefodbolden på Skyum. Martin er også læreruddannet og underviser i dansk.

Martin Kanstrup
Fællessang, guitar
Skoleband og kor

Martin er en musikalsk alt-mulig-mand. Han spiller på alle almindelige instrumenter og har stor erfaring som underviser. Martin er frontmand i bandet Like 2 Dance.

Dorte Schmidt
Dansk, tysk,
Løb, fysisk træning

Dorte er efter 15 år i den danske folkeskole vendt tilbage til Skyum. Dorte er uddannet lærer og har desuden en AKT-lærer uddannelse. Hun underviser i dansk og engelsk, samt løb, fysisk træning og krea. Hun er en af de bærende kræfter i skolens fokusområde vedrørende Cooperative Learning.

Susanne Høi
Dansk,
Engelsk

Susanne er uddannet lærer og har mange års erfaring fra både folkeskole og ungdomsskole. På Skyum underviser Susanne i dansk og engelsk og er desuden tillidsrepræsentant for samtlige medarbejdere.

Iben L. Thomsen
Gymnastik piger, rytme & dans,
smidighed, tysk, dansk

Iben underviser på profilen Rytme & Dans og i alle valgfag der har med rytme og dans at gøre. Hun har flere års erfaring som både efterskolelærer og gymnastiktræner. Bogligt underviser Iben i dansk og tysk. Desuden er hun gammel Skyum-elev.

Søren O. Nielsen
Håndbold
Tysk og matematik

Søren er uddannet lærer. Der ud over har han divisionstræneruddannelsen i håndbold. Fagligt underviser Søren i tysk og matematik og sportsligt er han er del af Skyums team omkring håndbolden. Han er også ansat i vores samarbejdsklub HF Mors. Søren har selv været elev på Skyum og er dermed med til at føre traditionerne, stoltheden og den gode stemning videre til de nye elevhold.

Allan Pedersen
Spring, gymnastik drenge,
TeamGym

Allan har mange års erfaring som gymnastiktræner på efterskoler. Han har tidligere været træner i Gjellerup Sdr. og han er stifter af Powertumbling i Holstebro, som har fostret mange danmarksmestre – her var han cheftræner indtil 2005.

Jacob W. Jensen
Fodbold
Tilsyn

Jacob er hovedansvarlig for pigefodbolden på Skyum. Han er ansat som træner i vores samarbejdsklub FC Thy piger og har UEFA’s A-licens. Dermed har han optimale betingelser for at give pigerne en topkvalificeret træning.

Henning Larsen
Matematik, fysik/kemi,
medie

Henning underviser i matematik 10+ og fysik/kemi – derudover er han lidt af en teknisk begavelse, der ofte hjælper elever med deres computere og med at filme og klippe videoer. Han er super god til at fortælle historier og trylle.

Mette Smidt Dissing
Gymnastik piger, moderne rytmisk, krea, matematik, folkedans

Mette underviser i alt der har med rytmisk gymanstik og dans at gøre. Hun har stor erfaring fra efterskoleverdenen og har derudover også været træner på utallige rytmehold, gennem sine mange år i gymnastikkens verden. Mette underviser også i matematik og i krea.

Sickan Stilling
Dansk,
engelsk, løb

Sickan er uddannet lærer og har været ansat på Skyum siden 2008. Hun underviser i badminton valgfag, løb, styrketræning for piger, samt dansk og engelsk.

Martin H. Pedersen
Håndbold, fysisk træning,
matematik, fysik/kemi

Udover at være ansat som håndboldtræner på Skyum er Martin cheftræner for 2. div. herrerne i barndomsklubben HRH, samt cheftræner i JHF, kreds 2. Martin har diplomtræneruddannelsen og var hovedansvarlig træner for Skyumdrengene, der vandt DM for efterskoler i 2016. Martin er læreruddannet og underviser i matematik og fysik.

Jes Fisker Damkjær
Håndbold
tilsyn

Jes er håndboldmand med stort M. Han er uddannet pædagog og har divisionstræneruddannelsen i håndbold. På Skyum har Jes hovedansvaret for drengehåndbolden. Jes er også ansat i vores samarbejdsklub HF Mors, som chef for både U14 og U16. Dette giver en unik synergieffekt, så den enkelte spiller kan følges intensivt i skole- såvel som klubregi. Jes er Fynbo og har taget springet nordpå efter mange år som en af de bærende håndboldkræfter i GOG.

Erik Dalbro Møller
Tysk
Tilsyn

Erik har stor erfaring som efterskolelærer. Erik er gammel håndboldmand og underviser i tysk. Ved siden af jobbet på Skyum er Erik dommerudvalgsformand i JHF, kreds 2.