Svømning

Et stærkt fællesskab!

At være svømmer på Skyum adskiller sig fra de øvrige profilfag. Skal du på svømmelinjen, sætter vi krav til din kunnen og dit engagement. Svømmelinjen består af 8 svømmere, som sammen træner 7-8 gange i vandet i Thisted. Dette skaber et unikt sammenhold på profilfaget og sikrer et fedt miljø for de drenge og piger som kan dyrke deres sportsgren sammen.

Udvikling som pejlemærke!

Vores svømmetræning er tilrettelagt med Thisted Svømmeklub, som også sørger for dygtige trænere. Som svømmer på Skyum Idrætsefterskole deltager man i svømmetræning, konkurrencer og stævner med Thisted Svømmeklub, som er en af de førende svømmeklubber i Danmark.

Du skal være vant til rigtig meget træning – 7-8 træningspas i vandet, suppleret med styrketræning, gymnastik og anden idræt. Du skal derfor til samtale med svømmeklubben inden optagelse. Det er for at vi får afstemt forventningerne og sikrer os, at du kan klare den store træningsmængde.

Stævner og træningslejre!

I løbet af året deltager svømmerne i forskellige stævner samt er på træningslejre. Stævnerne er spredt ud over hele året, hvor man får rig mulighed for at give den gas i vandet og arbejde med sig selv.

Fokus på kroppen!

Kommer du på svømmelinjen, skal du forvente en høj træningsfrekvens, som både foregår i vandet, men også i styrkelokalet. Vi arbejder med dig som atlet og tilpasser dagens program efter din svømning. Som svømmer på Skyum starter træningen allerede 05.30 i Thisted – så du skal være målrettet og klar på et skema, som er anderledes i forhold til de øvrige elever på skolen.

Trænerne! (info på vej)

Mads Bjørn Hansen